Wednesday, December 11, 2013

Emerick Architects - Division Street


This unique home is the poster child of adaptive reuse. Starting with a building that intermingled three structures from different periods over the last century, Emerick Architects crafted a strategy to reuse the structure, adding a penthouse and a roof garden creating an urban oasis and a highly energy-efficient home. With almost 2000 square feet of solar arrays, this project is practically off-the-grid. Marrying practicality with craftsmanship, almost everything for this project was handmade locally from raw materials by Portland artisans including cabinetry, steel work, railings, doors stairs, lighting fixtures, stucco & plaster.












Emerick Architects


No comments:

Post a Comment

I love to read your comment!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...